Virüslerin cansız yüzeylerde hayatta kalma süresi, vücut sıvısı miktarı, mevcut solunum damlacıkları, çevresel sıcaklık ve nem gibi faktörlere bağlı olarak değişecektir. Bu nedenle bazı konularda bilgi sahibi olmak gerekmektedir.
1- Dezenfektanlar işe yarar mı?
2- Virüslerden kendimizi nasıl koruyacağız?
3- Temizlik yaparken nelere dikkat etmeliyiz?
4- Dezenfektanlar işe yarar mı?
Aslında çok yabancı olmadığımız hastalıklar var grip gibi. Yeni koronavirüs de bu hastalıklardan bir tanesi ve hastalıklardan korunmak için yaptığımız şeyler bu hastalık içinde geçerlidir.
Ellerimizin temizliğine dikkat etmeliyiz, virüsler ellerle kolaylıkla bulaşabilir. Ellerimizi uzun süre sabunlu su ile yıkamalıyız. Eğer sabun ve su yoksa alkol içeren bir antiseptik kullanabiliriz. Antiseptik ve antibakteriyel içeriği olan sabun önerilmemektedir. Normal sabun temizlenmek için yeterlidir.
Fakat sabun yerine dezenfektanlar kullanmak istiyorsanız tabii ki dezenfektanlar da etkilidir. Piyasada bir sürü ürün var ürün alırken içinde alkol olup olmadığına ve alkol oranına bakmanız yeterlidir. Alkol oranı 70-90 arasında olanları kullanabilirsiniz. Bu dezenfektanlar her yerde mikroplara karşı etkilidir. Zaten bu dezenfektanların üstünde bazen “virüslere karşı etkilidir” diye yazmaktadır. Eğer bu şekilde yazıyorsa virüsleri tamamen ortadan kaldırır. Hem ellerde hem kıyafetlerde hem de zeminlerde kullanabilirsiniz. Her zaman kullanmadan önce kullanma talimatlarını okuyunuz.
Fakat unutulmaması gereken bir şey var ki o da hiçbir dezenfektan sabunun yerini tutmaz o nedenle sabun kullanmayı da ihmal etmemelisiniz.
2- Virüslerden kendimizi nasıl koruyacağız?
Bu hastalığın tam olarak nasıl bulaştığı netlik kazanmamıştır. Hasta kişilerin öksürme, hapşırma, aksırma gibi durumlarla ortalara saçtığı sıvılar yoluyla bulaşmaktadır (1). Bu nedenle kalabalık mekanlardan ve topluluklardan uzak durmalıyız. Alışveriş merkezleri gitmemeliyiz ve toplu taşıma araçlarını mecbur kalmadığımız sürece kullanmamalıyız. Bunların dışında eğer hasta değilsek maske takmamıza gerek yoktur. Fakat herhangi bir solunum yolu hastalığımız varsa hapşırma, aksırma benzeri durumlarda tek kullanımlık mendil kullanıp sonrasında mendili çöpe atmalıyız.
3-Temizlik yaparken nelere dikkat etmeliyiz?
Kişisel eşyalarımızı devamlı bir şekilde bir dezenfektan ile silmeliyiz örneğin cep telefonu, bilgisayar, anahtarlıkları ve diğer sık kullandığımız kişisel eşyalarımızı. Bunlar dışında diğer kullandığımız eşyaları da temizlemeye özen göstermeliyiz.
Sık Kullanılan Yüzeyler için Temizlik
Kapı kolları, yatak örtüleri, masalar, sandalyeler, ışık açma düğmeleri sık sık temizlenmelidir.
Deterjan çözeltisi, çamaşır suyu vb. ürünler (üreticinin talimatlarına göre) kullanılabilir. Temizlenen yüzeyin doğal malzemesi (ahşap, mermer vb.) ve muhtemel kirlenme derecesine göre temizlik ürünlerini kullanabilirsiniz, örneğin deterjanla ıslatılan bir bez ile kullanılabilir.
Az kullanılan Alanlar için Temizlik
Zeminler, tavanlar, duvarlar, panjurlar gibi yerleri temizlemek için bir bezi deterjan çözeltisiyle ıslatıldıktan sonra genel yüzeyleri temizlemek için kullanın. Çarşaf ve perdeleri temizlenmenin yanı sıra düzenli olarak değiştirmeye, lavaboları düzenli olarak temizlenmeye özen gösterin.
Sonuç olarak bu hastalıktan korunmak bizim elimizde. Eğer yukarıda anlattığımız durumlara dikkat ederseniz herhangi bir problem oluşmayacaktır. Unutulmaması gereken bir durum var o da ne kadar çok kişisel temizliğimize dikkat edersek bu hastalığın bize ve çevremizdekilere bulaşma ihtimali o kadar azalacaktır.
Etiketler; Dezenfektan, Dezenfektan Makinası, Dezenfektan Sprey, Dezenfektan Fiyatları, Dezenfektan Standı, Dezenfektan Bileklik, Dezenfektan Nedir, Dezenfektan Aparatı, Dezenfektan Nasıl Yapılır, Dezenfektan 5 lt, Dezenfektan Yapımı
7/24 Ücretsiz Sevkiyat Hizmeti - İstenilen Yere Taşıma - Hizmet ve Kalitede En İyisi.
HEMEN ARA GETİRELİM.
0216 364 22 10